nedjelja, 13. travnja 2014.

pržene vlasulje

  ---Vlasulje se poslije sabiranja posole kako bi otpustile štetne tvari. Nakon pola sata dobro se izmućkaju u nekoj kanti. A zatim stave na ravnu podlogu neko vrijeme da bi se ocijedile. Isperu se u nekoliko voda, ponovno cijede i suše, uvaljaju u brašno ili mrvice i prže na vrelom ulju. Potrebno ju je jako ispržiti.
  ---Smeđa vlasulja živi pričvršćena na kamenoj podlozi. Iz tijela životinje izbijaju smeđi, sluzavi i pomični trakovi, pa je ova životinja nalik na biljku. Pri dodiru trakovi žare, pa od njih mogu nastupiti ozbiljne povrede nezaštićenih dijelova tijela. Možemo je naći na plitkim, kamenitim, tihim i sunčanim obalama. Sabiru se skidanjem sa podloge pomoću noža ili nekog drugog čvrstog predmeta.

Nema komentara:

Objavi komentar